kennismaken

ilja met treibball 178Even voorstellen

Ik ben Thérèse Wilderom

58 jaar en de trotse bezitter van hondentrimsalon De Plukschuur en hondenschool De Heerlijke Huishond.                 Ik run dit samen met mijn twee teckels Ilja  en Gwen en mijn grote poedel Loet.

 

 

 

 

 

Tijdens mijn loopbaan als begeleider/maatschappelijk werker heb ik geweldige werkplekken gehad, met fantastisch inhoudelijk werk.                                                                                                                                                                     Richting mijn veertigste had ik behoefte aan een wending in mijn carrière. Een oude jeugddroom – hondentrimmer worden – heb ik opgepakt en in het voorjaar van 1997 kon ik na een intensieve opleiding en stageperiode mijn eigen trimsalon openen. Heel klein in mijn schuurtje begonnen, is het bedrijf uitgegroeid tot een serieuze zaak in de winkelstraat.                                                                                                                                                                                          Jarenlang heb ik met assistentie gewerkt. Echter, de kleinschalige vorm is voor mij de beste. Ik kan mijn eigen persoon volledig inzetten en zo mijn klanten een veilig gevoel geven. Dit geldt minstens zoveel voor de hondjes als de mensen. Velen komen van verder weg en blijven bij de behandeling. Momenten van gezelligheid en serieuze gesprekken volgen elkaar op. Dit is mede een reden geweest voor verdere ontwikkelingen.

In mijn praktijk zag ik dat de opvoeding van een hond niet vanzelf gaat. Regelmatig kreeg ik de desperate vraag: “wat moet ik hier aan doen?!” Ik merkte dat de cursussen, die de hondeneigenaren hadden doorlopen, niet echt aan de verwachting voldeden. Bij mij groeide langzaam het idee om mijn persoonlijke vaardigheden vanuit mijn achtergrond als sociaal werker in te zetten bij de begeleiding van het opvoeden van honden. Een unieke situatie!

Ik heb de intructeursopleiding bij de Martin Gaus Academie te Lelystad gedaan. En ik voelde me eindelijk op mijn bestemming: Werken met honden en mensen. Voor mij de ultieme combinatie.                                                              Inmiddels ben ik halverwege de opleiding Kynologisch Gedragstherapeut. Het leren is een feestje, zoveel herkenning van mijn oude vak en deze kennis geïnterpreteerd in een nieuwe wereld. De opleiding is nog niet klaar, maar het leren zal ook daarna niet stoppen. Ook in dit vak blijft ontwikkeling een sleutelwoord. Nieuwe inzichten, nieuwe leermethoden, steeds weer.  Daarom ben ik  blij dat mijn kennis zo “vers van de pers” is.

Als laatste wil ik niet onvermeld laten dat ik 10 jaar hobbymatig heb gefokt. De teckel – al 38 jaar mijn trouwe metgezel – heb ik in roedelvorm gehouden. Hier ligt de grondslag van mijn kennis over hondengedrag en hun taal. Het observeren van een roedel is de beste manier om iets te leren begrijpen van het fenomeen hond.

 


Kennemerlaan 53, 1972 EH IJmuiden, telefoon 0651131187