De PlukschuurTrimmen is het verzamelwoord voor alle technieken, die worden gebruikt bij de vachtverzorging van uw hond. Voor ruwhaarvachten wordt de pluktechniek gebruikt. De dekvacht wordt – als deze rijp is – verwijderd. Bij ons wordt dit uitsluitend met de hand gedaan. Niets is mooier dan een goed gemodelleerde en geplukte hond. Vooral te bedenken dat dit handwerk is. De langhaarvachten worden met de kamschaar geëffileerd. Zij worden daarmee uitgedund en soepel vallend ingekort. Het is een fantastisch gezicht als zo’n trots stappertje met een nieuw jasje de deur uitgaat. Je ziet gewoon dat ze zich geweldig voelen.Bovenstaande is maar een onderdeel van de totale vachtverzorging. Dit toont ook het verschil tussen de professionele trimmer en de leek. De professional kijkt en signaleert: onregelmatigheden in de vacht en op de huid. Dat kan op oorzaken duiden, die de eigenaar tot nog toe zijn ontgaan. Dat is logisch; achter een behoorlijke hoeveelheid haar zitten vaak de problemen verstopt. Soms is er sprake van oorontsteking, hotspots, ingegroeide nagels, overbelaste gewrichten, enzovoort. Allerlei zaken waar de trimmer oog voor heeft en gericht advies kan geven aan de eigenaar.   In de trimsalon wordt uw hond weer als nieuw gekapt. Wassen, scheren, plukken, effileren en model knippen; behoren tot de mogelijkheden. De conditie van de vacht is bepalend voor dat wat kan. Dus een plukrijpe vacht om goed te kunnen plukken en lang haar dat redelijk uit de klit is om het mooi te kunnen knippen. Op die manier kan de behandeling diervriendelijk gebeuren. Als het haar niet geschikt is voor een andere behandeling, kan het ook geschoren worden. Vaak wordt nog negatief over scheerwerk gedacht. Maar ík stel dat een mooi geschoren vachtje met een leuk geknipt kopje en een schoon velletje met oren, ogen en nagels goed verzorgd, een heel fijn resultaat is voor het hondje. Als u het prettig vindt bij de behandeling te blijven is dat zeker een aanrader. Mijn ervaring is dat de honden vertrouwen krijgen en de baasjes zien wat er met hun huisgenoot gebeurt. Ik kan u ondertussen uitleggen hoe u de vacht tussen de trimbeurten goed kan houden en er komt zoveel meer om te weten aan de orde. Er ontstaan altijd de leukste- en zeker ook leerzame gesprekken. Voor alle partijen een win-win situatie.

Onze wasstraat wordt dankbaar gebruikt door onze hondenklanten. Je kunt zelf je hond wassen, waarvoor je niets hoeft mee te brengen. Handdoeken, schorten en allerlei soorten shampoos zijn bij ons voorhanden. Voor een verantwoorde wasbeurt helpen wij de eigenaren met advies en concrete aanwijzingen.

(Let op: heeft je hond een shampoo van de dierenarts in verband met specifieke huidproblemen, gebruik deze dan bij ons.)

Denk eens aan de voordelen van het comfortabel wassen op de juiste hoogte en je hond vast kunnen zetten in bad. Dat gaat een stuk beter dan thuis in de badkamer. Om maar te zwijgen van de haarrommel die je uitspaart.

een nieuwe spruit, een nieuw zonnetje in huis

een nieuwe spruit, een nieuw zonnetje in huis

alle telefoonfoto's 185

Luigi vóór de stripbeurt..

Luigi vóór de stripbeurt..

alle telefoonfoto's 283

en de foto's na het werk. Dat is even hijgen..

en de foto’s na het werk. Dat is even hijgen..

 


Kennemerlaan 53, 1972 EH IJmuiden, telefoon 0651131187